tisdag 20 november 2012

Friluftsliv

Varje tisdag knallar alla 3:or iväg och har friluftsliv. Idag slog vi på stort och tände stora lägerelden. Alla barnen täljde till var sin pinne att linda pinnbrödsdeg runt. Höjdpunkten var när brödet var gyllenbrunt och man fick smeta på smör och sen strö på kanel och socker!! Mums!!!



Många pinnbröd samsades kring elden



Det gäller att smeta på så mycket smör som möjligt. Ju mer smör, dessto mer socker och kanel!



Även Micke ville smaka...


Mmmmmmmm...mums



Receptet efterfrågades så här kommer Äldris mumsiga pinnbröd:
5dl mjöl
2tsk bakpulver
1 tsk salt
2dl vatten

Smör att bre på
Socker och kanel blandat i en plastpåse

Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Vira en klutt runt en pinne och grilla över glöden. Gojsa på en massa smör på brödet och doppa sedan brödet i en påse med socker och kanel. Skaka! Nu är det bara att hugga in! Mums!!


Medan friluftslivsgruppen myste i skogen satt Kerstin och sydde....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar