fredag 2 mars 2012

"Rent spel"

I onsdags startade vi vårt projekt "Rent spel-passit forward". Alla fritidsbarn fick se en lite film som handlade om hur man spelar och uppför sig på ett schysst sätt. De fick även lyssna till Isak och Emma som spelar fotboll som berättade hur det är. Efteråt fick Äldrisbarnen påbörja sitt fotbollsspel.
I Barometern (även om journalisten hade svårt för att skilja på fritidsledare och fritidspedagog; på fritidhemmen arbetar förstås fritidspedagoger) fanns en artikel om vårt projekt, liksom i Östran och även Radio Kalmar sände ett reportage, lyssna gärna, http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=4991665
Vi hoppas att så många som möjligt kommer att vilja vara med i projektet som avslutas till sommaren med en stor fotbollsturnering mot övriga fritidshem i Kalmar.
Läs gärna mer om vårt projekt från tidigare inlägg här på bloggen.


Ledarna för Rent spel - passit forward, Claes, Pernilla, Göran, Ove och Kenneth är minst lika spända på vad som komma skall som nyfikna barn. Över 200 barn kom till den första träffen och cirka 100 barn kommer att deltaga i projektet.



Guldfågeln Arena kommer att vara i centrum för projektet. Inte minst vid två tillfällen i maj då samtliga barn på Kalmarsundsskolans fritidshem ska göra ett studiebesök på Kalmar FF:s hemmaarena. Hares med ryggen mot kameran (i blå tröja), stort Barcelonafan, kanske kan omvändas då eller åtminstone få ytterligare ett favoritlag...


Två viktiga gäster dök upp vid introduktionsträffen; Isak Karlsson, IFK Berga och Emma Arvidsson, IFK Kalmar. Isak och Emma berättade varför de älskar sin fotboll och hur det en gång började. Dessutom hur viktigt det är att vara schyst på fotbollsplanen. Duon framstod tveklöst som två föredömen för vårt projekt och lovade att återkomma.


Pernilla, en gång i tiden själv allsvensk fotbollsspelare i Lindsdals IF, intervjuade våra gäster. Pernilla visste förstås vilka frågor som skulle ställas till lovande fotbollsspelare.



Sällan eller aldrig har väl 200 barn suttit så tysta och lyssnat ihärdigt i nästan en timme. Även om det också blev ett och annat jubel emellanåt.



Direkt efter introduktionen rusade i stort sett alla Äldrisbarn till Novahallen för att spela fotboll. Röda laget gjorde avspark genom Mohammed och Taha. Assabeck och Kushtrim är beredda i bakgrunden. Liksom domaren (Ove) klädd i blått.

Spelet är igång och här är det Irfan som provar sin känsliga vänsterfot. Ryggarna tillhör Rino (med text) och Lukas närmast kameran.

Rinor undrar vad bollen tog vägen. Troligen är den i högen bland de tre spelarna närmast väggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar